Geschiedenis

Nadiah is opgericht in 1984 door Gerrit van Drunen. Samen met zijn vrouw Greetje is hij nog steeds betrokken bij ons koor en dragen ons een warm hart toe.
Nadiah heeft tal van dirigenten gehad die samen met de leden de geschiedenis van Nadiah schrijven. Hieronder verteld oud dirigent Arjaan van Eck iets over het koor.

We mogen ervaren dat God al sinds 1984 met Nadiah Zijn weg gaat.

Dirigent Jongerenkoor Nadiah——————————————————————————————-

Geschreven door: Arjaan van Eck (Dirigent 2009-2014)

‘Voor mij is muziek nog bij uitstek de taal van de ziel; voor sommigen is zij een genot voor het oor, voor anderen een rekensom.’

Bij deze woorden van Robert Schumann (1810-1856) sluit ik mij graag aan.

Ik prijs mij steeds weer gelukkig om met dit enthousiaste jongerenkoor ‘Nadiah’ te werken en met haar een muzikale bijdrage te mogen leveren aan kerkdiensten. Wat fantastisch om met zulke stralende jonge mensen de blijde boodschap van het Evangelie uit te dragen.
‘Nadiah’ betekent hoop en verwachting. Ik ben ervan overtuigd dat dit koor vanuit deze levende hoop en verwachting haar liederen keer op keer wil zingen en dat deze liederen hun weg zullen vinden naar het hart en de ziel van de toehoorders.

Nadiah heeft in de achterliggende vijf jaren steeds meer ge├»nvesteerd in klank- en stemvorming. Hierdoor is een geheel eigen ‘Nadiah-sound’ ontstaan. Het inzingen is daarom steeds een onmisbaar onderdeel van elke repetitie. Maar ook gedurende het instuderen van nieuwe liederen en bij het op peil houden van bekend repertoire, wordt steeds weer toegepast wat bij stemvorming is geleerd. Het koor heeft zich in toenemende mate toegelegd op het perfectioneren van de uitvoering van de muziek. Een onmisbare rol is hierin weggelegd voor onze vaste pianist Guido die op uitzonderlijke wijze het koor en de toehoorders weet mee te nemen naar de toppen van het geestelijk levenslied. In combinatie met goede solisten en een stevig combo heeft ‘Nadiah’ zich zo ontwikkeld tot een veel gevraagd uniek jongerenkoor.

Voor mij is het elke keer weer een uitdaging om dit koor d.m.v. de wekelijkse repetities naar een hoger plan te tillen met behoud van de gezellige koorsfeer.

In 2010 heb ik de Meerjarige Dirigenten Opleiding in Utrecht met succes afgerond. Momenteel studeer ik Algemene muziekleer en Muziekgeschiedenis aan de Schumann Academie te Utrecht. Verder specialiseer ik mij al geruime tijd in zang en piano. Naast ‘Nadiah’ ben ik ook dirigent van nog 2 andere koren en zing ik tenor in een projectkoor.

Arjaan van Eck

————————————————————————————————————————————————-

Oud dirigenten van Nadiah

Peter Koetsveld (2014 -2016)

Arjaan van Eck (2009-2014)

Jaap Bron (2012)

Johan den Hoedt (2000-2009)

Cees Brouwer

Pieter Swart

Hans de Wit

Ally de Vries

Arie Boogaard

 

—————————————————————————————————————————————————

Premium Wordpress Themes by UFO Themes